Bengt Löfling fick Parkinsons sjukdom och valde då att lämna politiken efter 40 år som fritidspolitiker i Heby kommun. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Ex-politikern: ”Drivkraften var att folk skulle ha't bra”

Uppdaterad
Publicerad

En av de tio fullmäktigeledamöter som hoppat av under mandatperioden är vänsterpartisten Bengt Löfling. Han kände att det blev för mycket när han drabbades av en sjukdom.

I en hyreslänga i Morgongåva bor vänsterpartisten Bengt Löfling. Han har varit fritidspolitiker i 40 år och suttit i kommunfullmäktige nästan lika länge. Men i december 2019 kastade han in handduken i förtid då han drabbades av Parkinsons sjukdom.

– Då orkade jag inte med. Allting tar ju tid och man ska läsa in sig och så vidare, säger han.

Men han tycker inte att det är något som påverkat den demokratiska processen.

– Så länge det finns folk på listan är det inga problem. Det har inget med demokrati att göra. Problemet är om det blir tomma platser som hände för några år sedan, med Ny demokrati, säger Bengt Löfling (V).

En politisk gärning han är stolt över, förutom att hejda antalet privatiseringar, är byggandet av äldreboendet Liljebacken i Tärnsjö.

I klippet ovan hör du Bengt berätta om något han stridit för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.