Anna Ramsten Foto: SVT

Facket: Kan skada polisens rykte

Uppdaterad
Publicerad

Den ”tävling” för poliser som bötfäller fortkörare är skadligt för polisen rykte. Det anser facket.

Samtidigt säger Anna Ramsten, ordförande för Polisförbundet i Region Mitt, att hon inte tolkar informationen på polisens intranät som att det handlar om en regelrätt tävling.

– Men det är klart att man kan tolka det så och i så fall är det inte bra – det är inte sådant som vi ska hålla på med, säger hon.

Hon har inte fått några reaktioner på ”Månadens bubblare” bland kolleger – inga medarbetare har ännu kontaktat facket i frågan.

Finns det en risk för att det här skadar polisens rykte?

– Absolut, om medborgarna tror att vi utlyser tävlingar för att rapportera trafikbrott så ökar det inte förtroendet för oss. Många därute har ju också synen att vi inte ska ägna oss åt trafikbrott med tanke på den grova brottsligheten. Men vi måste ju finnas överallt i samhället och vi finns ju ute på vägarna ytterst för att rädda liv, säger Anna Ramsten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer