Foto: Arkivbild/TT

Fällde träd över förtält – kvinna till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En trädfällning nära Siggefora camping i Järlåsa slutade i katastrof. Trädet föll rakt över ett förtält och skadade en kvinna.

Det var vid 16-tiden som ett träd skulle fällas vid en intilliggande tomt till Siggefora camping

– Det har gått snett på något sett och trädet hamnade i ett förtält. Det kan ha skadat en bil på vägen men jag kan inte bekräfta det, säger Johan Sohlberg, Lkc-inspektör vid Uppsalapolisen.

Kvinna allvarligt skadad

Kvinnan som fanns i förtältet skadades allvarligt och fördes till Akademiska sjukhus med ambulans. Enligt polisens hemsida ska kvinnans skador inte varit livshotande.

Svårt att bli brott

En anmälan om vållande till kroppsskada är upprättad.

– Patrullen på plats kommer att skriva rapport och så får man utreda om någon varit vårdslös i sitt arbete. Om alla säkerhetsföreskrifter följts så vet jag inte vart det tar vägen. För att en olycka ska kunna bli brottslig så måste man ha varit oaktsam. Har man inte varit det så blir det ingen brottsrubricering, säger Johan Sohlberg.

FOTNOT: Sedan artikeln skrevs i juli har flera brister i säkerhetsarbetet kommit fram och en polisutredning pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.