Familj bortrest – då brann villan ner

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Övergran i Håbo kommun totalförstördes i en brand i natt. Polisen fick larmet vid fyratiden om att bostaden var övertänd.

Det var grannar som larmade, men räddningstjänsten hade inga möjligheter att rädda huset. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand. Familjen som bor i huset var bortrest när branden började, men är informerad om vad som hänt.

– Vi kan inte utesluta att det är ett brott, säger RLC-befäl Sanja Vukicevic.

Nu på morgonen var räddningstjänsten fortfarande på plats för att utföra eftersläckningsarbete.

– Senare kommer vi att spärra av området för att göra en teknisk undersökning och försöka få svar på vad som har hänt. Men när det kan ske är oklart i nuläget, säger Sanja Vukicevic.

Nytt polisärende i Håbo

Polisen fick vid åttatiden in ett till ärende från Håbo kommun. En bensinmack i Mansängen utsattes under natten till söndag för ett inbrottsförsök.

– Det var personalen som ringde nu vid åttatiden om att de upptäckt brytmärken. Jag har skickat en patrull dit för att se om det finns videoövervakning som kan vara till nytta, säger Sanja Vukicevic.

I övrigt har det varit en lugn natt i länet i polisen. Vid åttatiden satt ingen gripen för något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.