Flera bilar blev förstörda under nattens brand. Foto: Utryckning Uppsala

Familjens bil totalförstördes i nattens brand

Uppdaterad
Publicerad

Jonas och hans familj fick deras bil totalförstörd i nattens senaste bilbränder på Bröderna Berwalds väg i Gottsunda. Nu står familjen utan bil, något som komplicerar livspusslet.

– Jag känner en stor irritation Det enda de gör är att de förstör för gemene man, berättar Jonas.

Klockan tjugo i två natten mot måndag vaknade Gottsundabon Jonas av att polisen ringde.

– De sa att det hade brunnit i vår bil. Så jag klädde på mig och gick ut för att titta. Vi har ändå haft tur för vi har lyckats rädda några grejer i bakluckan. Men resten av bilen och barnstolarna är ju helt förstörda, berättar han.

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA

Flera bilbränder har de senaste tre dygnen härjat på Bröderna Berwald- och Vackra Birgers väg i stadsdelen Gottsunda. Polisen har i nuläget ingen gripen eller misstänkt för bränderna.

”Bara några rötägg”

Jonas och hans sambo har två små barn 4- och 7 år gamla som behöver skjuts till både skola och dagis i andra stadsdelar. Något som nu kompliceras av att bilen förstördes i branden.

– Antingen kommer det bli sen hämtning på fritids eller extremt stressigt att hämta på dagis.

Vad tänker du om att det varit flera bilbränder i samma område på bara några dagar?

– Jag känner stor irritation. Det spär på Gottsundas dåliga rykte som det inte förtjänar. Det är inte riktade grejer mot en viss person, utan det är helt på måfå som bara förstör för gemene man. Annars är det en behaglig stadsdel. Det finns bara några rötägg, som överallt annars, berättar Jonas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA

Mer i ämnet