Fyra personer skadades. Foto: Jamshid Jamshidi

Dömd för vansinnesfärd som dödade två

Uppdaterad
Publicerad

Den 41-årige man som körde rattfull och orsakade två personers död i Märsta i maj har dömts till fängelse.

Det var den 3 maj som mannen satte sig bakom ratten efter att ha druckit alkohol och tagit droger. En polispatrull tog upp jakten på bilen efter att ha fått larm om mannens framfart.

Men innan poliserna hann stoppa mannen krockade han först med en släpvagn och sedan med en mötande bil. I bilen fanns två personer som senare avled.

LÄS MER: Kvinna avled efter påkörning av rattfyllerist

Mannen döms för bland annat grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Straffet blir fängelse i fyra och ett halvt år.

Får längre straff

Mannen har tidigare begått allvarliga trafikbrott. Enligt Aftonbladet ska han bara timmar innan vansinnesfärden i Märsta ha suttit i rätten, åtalad för att ha kört bil utan körkort.

– Därför är fängelsestraffet något längre än enligt praxis för liknande brott, säger chefsrådmannen Lennart Christianson vid Attunda tingsrätt i ett pressmeddelande.

Mannen ska betala 50.000 kronor vardera i skadestånd till de avlidna personernas barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.