Foto: Josef Öhlmér

”Får välja om man ska skratta eller gråta”

Uppdaterad
Publicerad

Lokföraren såg blixtar, sedan tvärnitade tåget. Uppsalapendlaren Josef Öhlmér och hans medresenärer tvingades ut på spåren för att till fots ta sig vidare i morgontrafiken.

– Lokföraren ropade ut att han såg blixtrar och sedan försvann all ström. Det vi märkte i tåget var att vi långsamt saktade in och att allt slutade brumma. Det man slogs av att det genast blev väldigt kallt, säger Josef Öhlmér.

Han befann sig på pendeltåget mellan Uppsala och Stockholm när en kontaktledning brakade ihop i Märsta. Resenärerna tvingades då ut på spåren för att ta sig vidare.

– Vi blev evakuerade genom förarhytten, de fick inte upp de vanliga dörrarna. Det var ju bara 500 meter från stationen så vi fick gå längs spåren och tipsades om bussar därifrån. Men jag tog taxi, säger Josef Öhlmér.

Hur var stämingen bland pendlarna?

– Haha, uppgiven men ändå god skulle jag säga. Man får ju välja om man ska skratta eller gråta. I min kupé valde vi att skratta, säger Josef Öhlmér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.