Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon: Därför sänks priserna på nyproduktioner, enligt försäljningschefen Tobias Dysenius. Foto: SVT

Fastighetsägare i Uppsala rear ut nybyggda bostäder

Publicerad

Förra året präglades bostadsmarknaden av osäkerhet till följd av hög inflation och höga räntor. Nu har flera fastighetsägare i Uppsala valt att sänka priserna på ett antal nyproduktioner eller locka med avgiftsfria år – i syfte att öka försäljningen.

– Bostadsköparens förutsättningar har ju försämrats ganska mycket, säger Tobias Dysenius på Riksbyggen.

Riksbyggen har bland annat valt att sänka priset på ett antal radhus i Gamla Uppsala. De låg till en början ute till ett högre belopp, men var då svårsålda.

– Försäljningen gick utan tvekan trögt förra året och då förstod vi att vi behövde justera prispunkterna, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen.

Bostad i Uppsala län

Flera fastighetsägare prisjusterar

Företaget är inte det enda som känt av trögheten på bostadsmarknaden, även Ikano Bostad har valt att sänka priserna på vissa bostäder i Uppsala.

”Den justering vi gjort av priserna har vi gjort för att anpassa oss till marknadsläget och på så sätt underlätta ökad försäljning”, skriver Mikael Hallengren på Ikano i ett mejl till SVT.

Fastighetsägarna JM har däremot valt att använda sig av avgiftsfria månader om du köper vissa bostäder innan ett angivet datum.

”JM har i detta fall valt att justera prisbilden efter aktuellt marknadsläge genom ett erbjudande gällande avgiftsfria månadsavgifter till bostadsrättsföreningen, som precis som anpassning av inköpspriset kan vara ett sätt att minska osäkerheten gällande finansiering av bostadsköp”, skriver Katarina Jordell Rimmerfeldt, kommunikationschef på JM till SVT.

I klippet: Därför sänks priserna på nyproduktioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostad i Uppsala län

Mer i ämnet