Fem personer gripna efter explosionen i Gränby

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har gripits efter torsdagens detonation i Gränby i Uppsala. Samtliga är under 18 år och är skäligen misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi grep tre av dem i direkt anslutning till Gränbystaden, och två kunde sedan gripas efter en husrannsakan, säger Pär Olsson, RLC-befäl i Uppsala.

Polisen har gjort ett flertal husrannsakningar, biträdda av Nationella bombskyddet, och förundersökningen har ämnats över till åklagare.

Det var vid 20-tiden på torsdagskvällen som polisen fick in flera samtal om en kraftig smäll i Gränby. När polisen kom till platsen kunde man konstatera att något hade exploderat, vad är dock oklart.

– Det är inget jag kommenterar med hänvisning till förundersökningssekretess, säger Pär Olsson.

De fem männen är skäligen misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. Och Polisen kan inte kommentera exakt vad det är som exploderade under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.