Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannens kropp hittades ute i naturen i Enköpings kommun. Foto: Pontus Stark/SVT

Femte tonåring misstänkt i mordfallet i Enköpings kommun

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en tonåring, en flicka, är misstänkt i mordärendet i Enköpings kommun. Flickan ska enligt åklagaren ha försökt påverka vittnen i utredningen.

Fyra ungdomar under 18 år, tre pojkar och en flicka, sitter sedan tidigare häktade misstänkta för att ha mördat en man som hittades ute i naturen som tros ha avlidit någon gång mellan 21 mars och 1 april.

Under helgen greps och anhölls ännu en tonårsflicka i en separat utredning, med koppling till fallet. Hon är misstänkt för grovt övergrepp i rättssak då hon ska ha försökt påverka personer som är vittnen i mordutredningen.

– Vi utreder det som grovt eftersom det ska ha skett med våld och med hot om våld mot unga personer, säger Moa Blomqvist, kammaråklagare.

Stor polisutredning

– Vi ser väldigt allvarligt på det här.

Utredningen inleddes som ett försvinnande men övergick sedan i misstänkt människorov, och därefter mord när kroppen hittades.

Polisen är förtegen om detaljer kring mordfallet. Polisutredningen är stor och har hittills krävt stora resurser vid polisregion Mitt.

Ytterligare en ungdom har varit misstänkt för skyddande av brottsling men är släppt.

Den anhållna flickan nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.