Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Barnen måste få hjälp innan det går åt helvete”, säger Filip Lange. Foto: Elsa Sandin/Andreas Sjölin/SVT

Filip utsattes för övergrepp – nu hjälper han andra barn

Uppdaterad
Publicerad

Som 16-åring startade Enköpingsbon Filip Lange en organisation som vänder sig till barn och unga som utsatts för sexuella övergrepp. Nu, tre år senare, har 115 volontärer anslutit sig.

Filip Lange berättar att han utgått från sina egna erfarenheter av att ha blivit utsatt för övergrepp som barn, när han startade organisationen Children with love. Han menar att det gett honom en förståelse för vad andra utsatta behöver.

– Loven är tuffast. Det märker vi i vår chatt, mejl och på sociala medier där man kan höra av sig. Senast var det jullovet men även i somras. Det är då man är hemma och har tillgång till internet, där pedofilerna hänger, säger Filip Lange.

Har hjälpt över 250 barn

Organisationen har idag 115 volontärer spridda över hela landet. De flesta finns i Stockholm, men organisationen bas är i Enköping.

Under sommarlovet 2023 fick över 250 barn från runtom i landet hjälp av organisationen.

– Jag vill att vi ska växa så att fler kan få hjälp. Vi hänger på samma ställen på internet där pedofilerna hänger, så att vi kan konkurrera ut dem och hjälpa barnen, säger Filip Lange.

I videon: Filip och volontären Arne Wåhlstedt berättar om arbetet med att hjälpa utsatta barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.