Foto: Johan Nilsson/TT

Flera män utsatta för misshandel i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer i länet har under natten mot söndagen blivit utsatta för misshandel i form av sparkar och slag mot huvudet bland annat.

Det var vid tvåtiden, natten mot söndagen som en man i 40-årsåldern kontaktade sjukvården då han blivit misshandlad av en grupp okända män.

– Misshandeln hade inträffat en timme tidigare och 40-åringen hade börjat må dåligt av skadorna han fått. Han blev både slagen och sparkad på, säger Daniel Wikdahl, ledningsbefäl vid Uppsalapolisen.

Misshandeln inträffade utanför en bar i södra Rosendal, en stadsdel i Uppsala.

Sparkad i huvudet

En man i 20-årsåldern utsattes också för misshandel under natten mot söndagen. Det hela inträffade på en gränd nära långgatan i Östhammar.

– Han blev sparkad i huvudet i samband med någon form av bråk, säger Daniel Wikdahl.

Misshandeln rubriceras som grov men 20-åringen behövde inte uppsöka vården efter händelsen.

Hittade man på gata

Tidigt på söndagsmorgonen, runt halvsextiden, hittades en man i 30-årsåldern skadad på Gamla Uppsalagatan i Uppsala. Mannen fördes till sjukhus men det är oklart vad han utsatts för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.