Foto: Utryckning Uppsala

Flera trafikolyckor avslutade allhelgonahelgen

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil välte i en rondell i Librobäck i Uppsala. Och på flera andra håll runt om i länet krockade personbilar med varandra under söndagen.

Räddningstjänst och polis hade fullt upp på söndagen med olika trafikolyckor i Uppsala län.

Först larmades om en frontalkrock vid 9-tiden på den mindre vägen 675 öster om Alunda i Östhammars kommun.

– Det är två bilar som kört ihop med varandra. Båda personer är stående utanför bilarna. Räddningstjänsten är på plats och hanterar händelsen. Även polisen är på väg, säger Hans Eriksson, ledningoperatör vid Räddningscentral Mitt.

En bötfälld på plats

Ambulans var på platsen men det finns inga rapporter om allvarliga personskador.

Kort därpå krockade två bilar på väg 272 i Östervålatrakten.

– Det ska ha varit i samband med en u-sväng. En kvinna i 60-årsåldern bötfälldes på plats för att inte ha iakttagit stopplikten, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Ingen person skadades där.

Dags igen på 272:an

Vid 10.20-tiden var det dags igen. Då välte en långtradare av okänd anledning i en rondell på väg 272 i Librobäck i Uppsala. Även lasten på släpet välte ut över körbanan. Ena körfältet stängdes av för bärgningsarbetet.

Vid 14.45-tiden på eftermiddagen krockade två bilar på Bärbyleden, väg 55,  i Uppsala och ena körfältet stängdes av under en tid.

– Det var mer plåtskador på bilarna vad jag förstår. En av de tre som färdades i bilarna chockades. Räddningstjänsten var där och assisterade sjukvården, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Räddningscentral Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.