SVT:s reporter Christoffer Urborn på plats i Salabacke. Foto: SVT

Polisen finkammar bostadsområde efter skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer ska ha blivit beskjutna i Sala Backe i Uppsala under måndagskvällen. Såvitt känt träffades bara en man, men polisens utredning handlar nu om mordförsök i flera fall.

Polisen jobbar intensivt i Sala Backe under måndagen. Bland annat har patruller spårat med hund i området.

Och eftersom flera personer upplever att de blev beskjutna så utreder polisen nu flera fall av mordförsök. Totalt ska ett tiotal skott ha avlossats, enligt polisens presstalesperson Jonas Eronen.

Den skadade mannen ska vara träffad i axeln.

– Han har varit under lupp inom de kriminella nätverksmiljöerna i Uppsala, säger Jonas Eronen.

Rädd för fler attacker

Några timmar efter skjutningen sökte mannen vård på Danderyds sjukhus i Stockholm, vilket inte är helt ovanligt enligt Eronen.

– Det kan finnas flera orsaker till det. En kan vara att lägga ut en dimridå och försvåra polisens arbete, en annan kan vara att man är orolig att stöta på sin motståndare om man söker vård på Akademiska sjukhuset, säger han.

Enligt uppgifter till SVT ska en mörk bil ha kört in i bostadsområdet, därefter avlossades skotten och bilen körde iväg.

– Det blir bara värre och värre här, säger en av de boende i området, Lennart Pettersson.

I klippet: Hör SVT:s reporter rapportera från brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.