• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: TT

Tre skottlossningar – på bara en vecka

Uppdaterad
Publicerad

Nattens skjutning på Heidenstams torg är den tredje på bara en vecka. Och en av 13 skottlossningar i Uppsala i år. SVT Nyheter Uppsala summerar.

8 november

En man dör efter skottlossning på Heidenstams torg.

Skjutningarna i Uppsala 2018

3 november

Skottlossning mot äldre par i lägenhet i Svartbäcken.

2 november

En man dör och en skadas efter en skottlossning i Gränby.

20 augusti

En 18-årig man blir skjuten i båda benen i Gottsunda.

16 augusti

En 18-årig man skottskadas efter att ha blivit skjuten i närheten av sitt hem i Gränby.

12 augusti

Bara timmar efter skjutningen den 11 augusti, på natten den 12, grips fyra personer efter att ha avlossat flera skott mot personer i området. Skjutningen inträffade bara cirka 100 meter från den tidigare.

11 augusti

En man i 20-årsåldern skottskadas efter att flera skott avlossats i stadsdelen under eftermiddagen. Mannen fördes till sjukhus.

7 juni

En man skottskadas på Kvarngärdet. En 60-årig man anhölls.

30 maj

Två personer sköts, också då, i ett bostadsområde på Kvarngärdet i Uppsala. Polisen rubricerade händelsen som mordförsök. En man kunde senare gripas misstänkt för dådet.

24 april

En man fick föras till sjukhus med skottskador i foten. Tre män greps senare.

22 april

Polis hittar tomhylsor efter skottlossning i Gränby. Ingen person ska ha skadats.

27 mars

En butik i Gränby i Uppsala utsattes för ett skottattentat. I affären befann sig en kvinna. Ingen person kom dock till skada.

12 januari

En utbytesstudent och ytterligare en person skjöts på en pizzeria i Flogsta. Skytten, en 19-åring, dömdes senare till nio års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2018

Mer i ämnet