På söndagskvällen sköts raketer och smällare rakt över Råbyvägen i Uppsala. Foto: Privat

Här skjuts fyrverkerier mot människor och bilar

Uppdaterad
Publicerad

På söndagskvällen sköt flera personer raketer och smällare rakt över Råbyvägen i Uppsala, där det gick människor och körde bilar. Enligt uppgifter till polisen rör det sig om ett gäng ungdomar som hann försvinna från platsen innan polisen kom dit.

Runt 19-tiden på söndagen fick polisen in flera samtal om att personer ska ha avfyrat raketer och smällare på Råbyvägen.

– Flera personer i området ringde och sa att de hade sett flera ungdomar som sköt raketer och smällare mot människor och bilar, säger Tobias Ahlén, presstalesperson RLC Mitt.

När polisen kom till platsen hade personerna försvunnit. Ingen människa ska ha kommit till skada.

– Men det är klart att vi ser allvarligt på händelsen, säger Tobias Ahlén.

En boende på Råbyvägen filmade händelsen. I den syns hur fyrverkerier avfyras i vågrät riktning längs marken, från ena sidan av vägen till den andra.

– Det var en stor fyrverkeripjäs som avfyrades tvärs över vägen där det gick fotgängare och finns en parkering med bilar. Det är klart att det kändes lite skrämmande med tanke på att det gick människor på vägen, säger den boende.

Polisen har inte upprättat någon anmälan i samband med händelsen.

I klippet ovan kan du se inspelningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.