Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Ur smittosynpunkt så är det här ju helt optimalt, man är ju ute hela dagarna” Foto: TT

Fler vill testa campinglivet: ”De ringer hela tiden”

Uppdaterad
Publicerad

På Siggefora Camping har det kommit många nya gäster i år, som nyligen har köpt en husbil eller husvagn. Flera campingägare i länet säger till SVT att de upplever samma sak.

– De ringer ju hela tiden, men de är lite i sista minutern. För oftast när de ringer kan det vara fullt, säger Catharina Hassarby ägare av Siggefora Camping.

Hon berättar även att det har blivit fler barnfamiljer än vanligt där, men även att några gäster över 70 år har valt att inte åka dit.

Träffar grannar

En gäst på campingen är Margaretha Eliasson, som bor där säsongsvis och har gjort det sedan 2006. Hon och hennes man tvekade inte att åka tillbaka i år, även fast hon beskriver sig själv som en i riskgruppen att drabbas av coronaviruset.

– Vi kan träffa grannarna, då sitter vi med två meters avstånd och pratar. På det viset är det nog skönare än att sitta hemma isolerad.

I år har även Margaretha Eliassons, dotter Ida Larsson, tillsammans med sin man Martin Larsson och deras tre barn, valt husvagnslivet. Vanligtvis brukar de spendera en stor del av semestern i Spanien, men på grund av rådande omständigheter har de valt att inte åka dit.

– Man har ingen aning om hur det blir, om de stänger ner igen och så kommer inte vi hem med tre barn. Då har vi valt att stanna hemma istället, säger Martin Larsson.

I klippet ovan berättar Catharina Hassarby, Margaretha Eliasson, Ida Larsson och Martin Larsson mer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer