En flicka under 15 år slogs medvetslös när hon skulle avbryta ett bråk mellan två andra ungdomar på en skola i Uppsala. Foto: SVT/arkiv

Flicka slogs medvetslös på högstadieskola

Uppdaterad
Publicerad

En ung flicka blev slagen medvetslös i ett bråk på en högstadieskola i Uppsala på eftermiddagen. Hur misshandeln gått till är oklart, men flickan försökte avbryta ett bråk mellan två andra och blev själv nedslagen.

Polis larmades på vid fyratiden på måndagseftermiddagen till en högstadieskola i Uppsala efter att en flicka ska ha blivit misshandlad.

Vad som skett är oklart, men flickan försökte gå emellan för att avbryta ett bråk mellan en tjej och en kille. Hon blir då själv slagen.

– Hon tuppar på något sätt av av när hon blivit slagen. Jag vet inte om det var med något tillhygge, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson.

Killen som bråkade är över 15 år, medan flickan är under 15. Var bråket handlade om vill polisen inte säga.

– Det här är en konflikt som pågått ett tag, och det är inget som uppstått idag. Vi har en idé vad det kan handla om, säger Daniel Wikdahl.

De båda flickorna är båda elever på skolan, men om pojken är det är oklart enligt polisen. Vilken skola det handlar om vill polisen inte berätta.

Ingen är frihetsberövad, men pojken som bråkade är misstänkt för misshandel och olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.