Foto: SVT

Omfattande signalfel skapade stora förseningar och inställda tåg

Publicerad

Ett signalfel både norr om Uppsala, i Huddinge och vid Arlanda skapar förseningar i tågtrafiken under måndagsmorgonen. Arlandas tågstation fick dras in i norrgående riktning, men runt 10-tiden kunde tågen återgå till normal trafik.

Måndagsmorgonen drabbades av flera tågförseningar i både norrgående och södergående riktning om Uppsala. Både SL:s tåg och UL:s tåg är försenade på grund av signalfel.

Ett signalfel i Huddinge, samt ett fordonsfel, gjorde så att tågtrafiken mellan Södertälje och Uppsala blev försenad. Enligt SVT:s reporter på plats vid en av de berörda tågstationerna så rörde det sig om upp mot 25 minuters försening.

– Vi har reparatörer på väg för att ta hand om felet. Det kommer nog inte bli allt för långa förseningar nu dock, räkna med mellan fem och tio minuter, sa Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket runt 07:30-tiden.

Upp till 47 minuter försenade tåg

Vid 08:35 var det förseningar på upp emot 47 minuter. Det handlade om tågköer som skapats efter signalfelet och fordonsfelet. Trafikverket sa då att det i snitt handlar om förseningar på 5 till 20 minuter.

Upptåget som går mellan Uppsala och Gävle drabbades också av ett signalfel, där räknade Trafikverket med mindre förseningar på cirka fem till tio minuter.

Strax innan klockan nio uppstod ett nytt signalfel vid Arlanda. Detta påverkade pendeltåg och fjärr- och regionaltågen, samt Arlanda express. Felet gjorde så att man inte kunde stanna tågen vid Arlanda C som ska i norrgående riktning mot Uppsala.

Tågen igång igen runt 10-tiden

Runt 10-tiden kunde tågen börja gå som normalt igen. Dock kan vissa förseningar ske på grund av följdköer.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas

Visa

Stockholm – Uppsala:

Södertälje C, Stockholm, Flemingsberg, Helenelund, Häggvik, Huddinge, Karlberg, Knivsta, Märsta, Norrviken, Rotebro, Rosersberg, Solna, Sollentuna, Stockholms södra, Södertälje hamn, Tumba, Tullinge, Ulriksdal, Upplands Väsby, Årstaberg, Älvsjö, Östertälje, Uppsala

Uppsala – Gävle:

Gävle, Furuvik, Marma, Mehedeby, Storvreta, Skutskär, Skyttorp, Tobo, Tierp, Vattholma, Älvkarleby, Örbyhus, Uppsala

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer