Foto: Arkivbild

Fortsatt sopkaos i Storvreta

Uppdaterad
Publicerad

Flera villaägare i Storvreta har trots att det gått nästan en månad inte fått sina soptunnor tömda. – Jag törs inte lova något, säger Teresa Frykman, marknadschef på Uppsala vatten.

SVT Nyheter Uppsala har tidigare berätta om sopbergen som växer längs vägkanterna, efter att företaget Samteks sophantering havererat. Främst i Storvreta, Bälinge, Skyttorp, Rasbo och närliggande landsbygd.

Trots att det nu nästan gått en månad, så kvarstår problemet framför allt i Storvreta.

– Det stämmer att vi inte lyckats hämta soporna där, säger Teresa Frykman på Uppsala vatten.

Vad beror det på?

– Det kyliga vädret gjorde att hydraliken strulade på sopbilarna, därför har vi fått eftersläpningar som vi inte kommit ikapp med, säger hon.

Törs inte lova något

Företaget Samtek som sköter sophanteringen åt Uppsala vatten har nu kallat in extra fordon från andra kommuner, dessutom kör de extra turer på kvällar och helger. Trots det så törs Teresa Frykman lova när Storvretaborna slipper sophögarna.

– Nej, jag törs inte lova något. Vi beklagar givetvis det här och det är givetvis inte roligt, säger hon.

Kan era kunder få ersättning?

– Om man kommer in med en skriftlig rapport kring det här, så utreder vi varje enskilt fall och då får vi se om vi är ersättningsskylldig, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer