Förvirrad man släppte ut hästar från gård

Publicerad

Under fredagseftermiddagen larmades polisen till en hästgård i Håbo kommun. Anledningen var att en främmande man dykt upp och släppt ut hästar från gården.

– Han tyckte att hästarna skulle vara fria, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson polisregion Mitt.

Mannen, som inte var känd av ägaren till hästgården, ska ha agerat förvirrat. Anmälarna försökte tala den främmande mannen till rätta, men han var helt inställd på att släppa hästarna fria, skriver polisen på sin hemsida.

När polisen anlände till platsen ska personen inte ha varit samarbetsvillig. Polispatrullen fick bland annat använda pepparspray för att få kontroll på sitautionen.

Ägaren till hästgården lyckades samla in alla hästar som släppts fria. Efter händelsen kom polisen att skriva anmälningar om våldsamt motstånd, olaga intrång, ofredande och ringa narkotikabrott.

– Vi misstänker att han var påverkad, men vi väntar på svar från provtagningen, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson polisregion Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.