Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under onsdagen skedde en fritagning från Bärby ungdomshem utanför Uppsala. Foto: Utryckning Uppsala

Fritagning från ungdomshem – tre anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En person fritogs under onsdagseftermiddagen från SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala. Nu har polisen gripit och anhållit tre män för flykten.

Polisen fick in larmet vid 14-tiden från personal som uppmärksammat att en bil lämnat hemmet.

Bilen som användes stoppades senare av polisen i Stockholm och då kunde det bekräftas att personen som blivit fritagen från hemmet befann sig i bilen.

Tre män är nu anhålla misstänka för främjande av flykt. Det finns ingen misstanke om brott mot den fjärde mannen som fritogs.

Enligt uppgifter till SVT är den fritagne dömd för sprängdådet mot en restaurang på Södermalm i Stockholm i januari i år. Så sent som under onsdagen föll hovrättens dom i målet.

Omskakade medarbetare

Enligt Stefan Hell Fröding, pressekreterare på Statens institutionsstyrelse, SiS, har fritagningen inte gått våldsamt till – men medarbetarna är ändå omskakade och får stöd.

– Det är utomstående som har hjälpt en ungdom att ta sig ut. Vi begärde då hjälp från polisen, men allt ska ha gått lugnt till, säger Stefan Hell Fröding.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.