Personer tvingades hoppa i vattnet när båten började brinna. Foto: Utryckning Uppsala

Fritidsbåt exploderade i Skarholmen – två personer brännskadade

Uppdaterad
Publicerad

På eftermiddagen började en mindre fritidsbåt brinna och orsakade en explosion i Skarholmen i södra Uppsala. Två personer uppges ha fått brännskador och har förts till Akademiska sjukhuset med ambulans. Även en tredje person ska ha uppsökt sjukvården på egen hand.

Klockan 16.25 kom räddningstjänsten till platsen för att hjälpa Sjöräddningen med den brinnande båten som även hade exploderat.

– En explosion har kommit till i samband med branden, men om det var den som utlöste branden vet jag inte, säger Mikael Bergström, assisterande räddningsledare på JRCC.

Totalt har tre personer skadats i samband med olyckan.

– Två stycken med brännskador och en som andats in rök. De två personerna med brännskador är förda till sjukhus och den tredje har sökt sig dit på egen hand vad som verkar, säger Bergström.

Även räddningstjänsten kallades till platsen och båten drogs undan från de intilliggande båtarna där den sedan brann upp till stora delar för att sedan släckas.

Vad som orsakat branden är i nuläget okänt.

– Polisen kommer att skriva en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet och kommer låta båten genomgå en teknisk undersökning, säger Daniel Wikdahl presstalesperson RLC Mitt.

På Upsala motorbåtsällskaps hemsida har klubben lagt upp en uppmaning om att medlemmarna ska tänka på riskerna med bränsle- och gasolångor. Här poängteras vikten av att vädra motorutrymme och att se över gasolutrustning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.