Eva Nordlinder är chefredaktör för tidningen Hembakat.

Fullproppat på bakmässa i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Att det finns ett stort intresse för bakning gick inte att ta miste på när mässan Alla älskar Hembakat gick av stapeln på Fyrishov i Uppsala under helgen.

På lördagen kom det enligt arrangörerna hela 4000 personer till Fyrishov, vilket innebar att de baksugna besökarna hade svårt att ta sig fram till montrarna med tårtor, kokböcker och kakformar.

Bakom mässan står tidningen Hembakat och chefredaktören Eva Nordlinder tror att hon vet varför så många svenskar är intresserade av bakning.

– Man blir glad av socker och här älskar vi att baka och njuta av allt det goda.

Småkakor och kändisar

Under söndagen var det något lugnare i den stora mässalen, men arrangörerna trodde att huvudnumret, bak-kändisen Roy Fares skulle locka en hel del publik.

– Min favoritdel av mässan är nog just att se kändisbakarna baka live på scenen, det tycker jag är häftigt, säger Eva Nordlinder.

Är Uppsala en bra bakstad?

– Ja det tycker jag och flera kändisbagare kommer härifrån, exempelvis Frida Leijon som var med och gjorde tårtan till prins Carl Philips bröllop.

Det här var första året som mässan arrangerades och med tanke på uppslutningen lär det inte ha varit den sista.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.