Villa i Skärplinge totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

En villa brinner i Skärplinge i Tierps kommun. Räddningstjänsten är på plats med resurser från två stationer. Huset gick inte att rädda konstaterade man under kvällen.

En fullt utvecklad villabrand pågår i Skärplinge. Brandens omfattning ligger på cirka 150 kvadratmeter och orsaken bakom den är oklar.

– Alla som bor i huset är utanför, det finns inga skadade, säger Jarmo Calsten, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Vid klockan 15.00 var räddningstjänstens prognos att släckningsarbetet skulle vara avklarat vid 17-18-tiden. Det finns ingen spridningsrisk för branden, men man beräknar att huset inte går att rädda.

– Det blir totalskada skulle jag tro, säger Jarmo Calsten.

Släckningsarbetet förväntas av slutas runt 21-tiden på tisdagskvällen. Händelsen rubriceras som mordbrand och enligt polisen är brandorsaken fortfarande okänd. I huset befann sig två tonåringar när det började brinna.

– Vi har pratat med dem kort och de har berättat hur de tog sig ut och hur den ena hjälpte den andra. Vi rubricerar det som mordbrand av utredningstekniska skäl för att kunna utreda det ordentligt. Vi har ingen misstänkt för det här just nu, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen Region Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.