Förra veckan sköts en man i Eriksberg i Uppsala – nu häktas fyra män för bland annat mordförsök. Foto: Utryckning Uppsala

Fyra män häktade för skjutningen i Eriksberg

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen häktades fyra män misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott i samband med skjutningen i Eriksberg förra veckan.

Det var på torsdagskvällen förra veckan som en man hittades skottskadad av polis i området Eriksberg i Uppsala. Några timmar senare grep polisen fyra män i en bil. Männen anhölls senare, misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott. På måndagen hölls häktningförhandlingar vid Uppsala tingsrätt, där det beslutades att samtliga män skulle häktas.

– Det är vittnesförhör och fynd på brottsplatsen som har lett fram till att männen kunnat häktas. I övrigt hänvisar jag till utredingen, säger åklagare Thomas Bälter Nordenman.

Sedan tidigare kända av polisen

Enligt åklagaren är de fyra männen i 30-årsåldern och sedan tidigare kända av polisen. De är på sannolika skäl misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott, vilket är den högre misstankegraden. Thomas Bälter Nordenman kan i dagsläget inte uttala sig om de häktade männen har någon koppling till offret.

Ser ni någon koppling mellan skjutningen i Eriksberg och de som inträffade några dagar tidigare i Stenhagen och i Kvarngärdet?

– Vi ser ingen koppling, säger Thomas Bälter Nordenman.

Åtal ska väckas senast 20 januari nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.