För drygt en månad sedan knivskars två personer i samband med ett bråk på Kungsgatan i centrala Uppsala. Foto: Utryckning Uppsala

Fyra misstänkta för mordförsök efter knivdådet på Kungsgatan

Uppdaterad
Publicerad
För drygt en månad sedan knivskars två personer i samband med ett bråk på Kungsgatan i centrala Uppsala. I tisdags grep polisen fyra män i Storvreta som de misstänkte hade kopplingar till händelsen. Samtliga män har anhållits misstänkta för mordförsök och har även begärts häktade.

– Männen är misstänkta på sannolika skäl, säger åklagare Thomas Forsberg, åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

På torsdagseftermiddagen lämnade åklagaren in en häktningsframställan till Uppsala tingsrätt.

– Jag har tagit del av de förhör som har hållits med männen, och där framkom inget som fick mig att avstå från att begära att samtliga personer häktas, säger Thomas Forsberg.

Gripandet skedde i samband med en polisinsats i ett bostadsområde i Storvreta i tisdags.

– Polisen har haft span på personerna under en tid och det intensifierades efter det som inträffade på Kungsgatan, säger Thomas Forsberg.

Nekar till brott

I samband med gripandet av männen greps ytterligare en man, som är misstänkt för grovt narkotikabrott. Även han har begärts häktad. Enligt åklagaren är samtliga fem personer relaterade till varandra.

De män som misstänks för mordförsök är födda på 90-talet och tidigt 00-tal. Offren i fallet är de två personer som skadades svårt i samband med händelsen på Kungsgatan.

Har de två personerna något koppling till de fem som misstänks för brott?

– De är inte okända för varandra.

Hur ställer sig de misstänkta till de anklagelser som riktas mot dem?

– De nekar till brott.

Varför ligger målet hos riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet?

– Det kan jag inte svara säkert på, det kan finnas många olika anledningar. Exempelvis att en person är misstänkt för narkotikabrott, säger Thomas Forsberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer