Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar åklagare Moa Blomqvist om fallet. Foto: SVT

Tre tonåringar misstänks för mord i Enköpings kommun

Uppdaterad
Publicerad

En man misstänks ha blivit mördad i Enköpings kommun i slutet av mars. I måndags – nästan två veckor senare – anhölls tre tonårspojkar och en tonårsflicka misstänkta för mord.

Tre av dem har häktats och en har försatts på fri fot. En femte tonåring misstänks för inblandning, men är släppt.

Mannen ska ha avlidit någon gång mellan 24 mars och 1 april, men exakt när vet ännu inte brottsutredarna. Kroppen ska ha hittats ute i naturen.

– Det är tidigt i förundersökningen och vi kan inte lämna några uppgifter alls. Det handlar om så unga personer och det är jättekänsligt, säger Moa Blomqvist, som begärt kvartetten häktad.

Är misstänkta och offer närstående?

– Nej, inte närstående.

Förnekar brott

De fyra som var misstänkta från början är hemmahörande i Uppsala, Enköping och Eskilstuna. De anhölls i sin frånvaro i torsdags förra veckan. Nu har flickan och två av pojkarna häktats på sannolika skäl misstänkta för mord. Den tredje pojken har friats från brottsmisstankarna och släppts på fri fot.

Advokat Annika Nisser försvarar den 15-åriga flickan.

– Hon förnekar gärningen, säger Annika Nisser till TT.

Även de andra häktade nekar till brott.

– Jag kan säga det som är offentligt: han förnekar brott och han bestred häktningsyrkandet, säger advokat Marianne Kellerman som försvarar en av dem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.