Glömde lägga i handbromsen – gick och la sig

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen hittades en personbil i Bodaån strax utanför Skutskär. Enligt polisen var det en olyckshändelse som orsakade att bilen rullade ner i vattnet.

Det var i tisdags som räddningstjänst larmades till Rotskärsbron strax utanför Skutskär. En personbil hade setts ligga under vattenytan och ett stort antal poliser och personal ur räddningstjänst larmades till platsen.

– Det blev ett ganska stort pådrag från polisens sida eftersom vi inte kunde utesluta att någon kunde finnas i bilen eller dess närhet, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisregion mitt.

Olyckshändelse

Enligt polisen är bakgrunden till att bilen hamnade i ån att kvinnan glömt att lägga i handbromsen på bilen. Bilen har sedan rullat ned i ån. Polisen gör bedömningen att det rör sig om en olyckshändelse och kvinnan är inte misstänkt för något brott.

– Polisen fick kontakt med föraren som är en kvinna. Hon hade ställt bilen vid platsen och på något sätt hade bilen kommit i friläge och sedan rullat ner i ån.

LÄS MER: ”Hade glömt att lägga i handbromsen”

Gick och la sig

Det dröjde någon timme innan polisen lyckades komma i kontakt med ägaren till bilen.

– Kvinnan hade efter händelsen gått och lagt sig och det var det som gjorde att det dröjde innan vi kunde få någon kontakt med henne. Men på grund av sekretessskäl kan jag inte gå in på mer detaljer, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisregion mitt.

Personbilen kunde senare under dagen bärgas från ån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.