Visa alla (2)

Se den ”gömda tågstationen” i Knivsta

Publicerad

Daniel Repond, från Knivsta, har jobbat med sin lego-tågbana i över tre år.
– Det är världens mest extrema Lego-tågbana, säger han.

Daniel Repond föddes i Schweiz och det var där som han upptäckte sin kärlek för tåg redan som barn. Han gick på sin fritid till tågstationen och bara tittade på tågen när de åkte förbi. När han sen blev äldre och fick barn upptäckte han sin kärlek för Lego. Nu har de sammanslagits till en tågbana med en rälslängd på 170 meter.

– Det är just det här med att förverkliga sina idéer och drömmar som är otroligt stimulerande, säger han.

Daniel Repond från Knivsta har byggt en lego-tågbana med en rälslängd på 170 meter. Foto: SVT

Sex års arbete

Hans tåganläggning har över trettio olika tåg, och en stor bild på de schweiziska alperna pryder väggen som tågen åker förbi. Tanken om att skapa anläggning kom för sex år sen, och baseras på anteckningar skrivna på en servett.

– Det här går tillbaka till februari 2011 som tanken kom upp för första gången. Det har varit mycket planering och testkörning, bygget började för tre år sedan. Nu är det här världens mest extrema 9-volts lego-tågbana, så det är väldigt kul, säger han.

En stor hobby

– Det här är en hobby, det är viktigt att påpeka. För mig är det en stor hobby, men jag har ju andra hobbys också. Men att jobba med såna här utmaningar är något som jag älskar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer