Barnen från fritids Treklangen i Gottsunda har gjort en egen låt och musikvideo som lanseras under Gottsunda hiphopfestival. Foto: Privat

Gottsunda hiphopfestival blir digital

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin stoppar inte Gottsunda hiphopfestival, som i år arrangeras i digitalt format. Hiphopfestivalen pågår under fredagen och lördagen, och en av höjdpunkterna är Gottsundabarnens egna musikvideo ”Vi är Gottsunda”.

– Tyvärr är det man ser i media ofta något negativt, och det känns jättehärligt att tillsammans med barnen få göra något så positivt och härligt som den här videon, säger Rabih Jaber, samordnare på fritids Treklangen i Gottsunda.

Se ett smakprov från videon i klippet ovan.

Gottsunda hiphopfestival 4-5 september

Gottsunda hiphop är en välbesökt kulturfestival som anordnas i Gottsunda centrum, Uppsala.

När festivalen senast anordnades, 2018, lockade den cirka 5 000 besökare med framträdanden, konst, tävlingar och workshops inom hiphopens fyra element: breaking, dj, graffiti och rap.

Mer om festivalens program hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.