Belysningen i granen är ny för i år och Camilla Pousettes personliga favorit. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Grannarna i Grän glädjer varandra med glänsande granar

Uppdaterad
Publicerad

I byn Grän en dryg mil nordost om Uppsala är det flera grannar som lyser upp sina trädgårdar lite extra så här i juletid.

– Julbelysning är ett måste – allt för att få undan mörkret och coronan, säger Camilla Pousette.

– Första gången jag blev intresserad var när jag var i Thailand 1995. Efter dess har jag haft lampor, säger Sven Leek, eller Gösta som han kallas i grannskapet.

Hans entusiasm för julbelysning av allehanda slag har smittat av sig på grannarna. Den som bor närmast är Eva Larsson som också gillar julpynt.

– Och allt som har med julen att göra. Jag har nog lite tomtar på loftet med, tror jag, säger hon och ler stort.

Sven Leek (tv) var först i grannskapet med att sätta upp mycket julbelysning. Det har smittat av sig på bland andra Eva Larsson och Bert Olsson. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

”Det här är bara början”

Lite längre ner på vägen bor Camilla Pousette. Än så länge ligger hon i lä jämfört med grannarna, men hon är på god väg och menar att det blir mer nästa år.

– Det här är väl bara början nu när man har kommit på att det är faktiskt jättefint med belysning, säger Camilla Pousette.

I videon ovan får du se de julpimpade trädgårdarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.