Hör hur grannarna Bertil Franzén och Melike upplevde explosionen. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Grannar om explosionen: ”Som en bomb – väldigt obehagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Uppgifterna kring onsdagskvällens explosion går isär bland grannar, en har hört tre smällar – en annan två. Bertil Franzén, som bor ett tiotal meter bort, hörde en detonation.

– Det lät som när man spränger berg, säger han.

Vid 23-tiden på onsdagen fylldes delar av Luthagen med blåljus efter en explosion i en lägenhet. Nationella bombskyddet kallades till platsen för att undersöka lägenheten medan boende i huset evakuerades till Fyrissklolan. De fick komma hem vid 01-tiden, då hade inte bombtekniker hittat något ytterligare sprängemedel.

– Det var först två mindre smällar, sedan en kraftig. Klart att det är obehagligt, säger en person som bor i samma trapphus där det exploderade.

Förbipasserande stannar till

Ingen person ska ha kommit till skada. Dagen efter detonationen är det stillsamt i området. Vissa förbipasserande stannar och tittar på glasskrossen efter explosionen.

– Som en bomb, så lät det. Sedan var det tyst, säger Bertil Franzén.

Grannen Melike hörde två smällar.

– Jag trodde att någon kastade glas i en container. Sedan kom polisen och då förstod jag att det inte var så, säger hon.

I klippet ovan berättar grannarna om explosionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.