Arkivbild. Två händelser vid Lyssnaängsbadet på tisdagen kan ha koppling till varandra. Foto: Ramin Takamoli/SVT

Tre män greps med skjutvapen på badplats

Uppdaterad
Publicerad

Vid Lyssnaängsbadet i Uppsala greps tre yngre män under tisdagskvällen. I samband med gripandet togs ett illegalt skjutvapen i beslag.

De tre männen greps runt 22-tiden på kvällen efter att allmänheten tipsat polisen om att det synts ett vapen på platsen.

Samtliga tre män är i 20-årsåldern, något som UNT var först med att berätta.

– De hade ett illegalt skjutvapen, och är anhållna misstänkta för grovt brott mot vapenlagen, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid region Mitt, till SVT Uppsala.

Två utav de tre anhållna är nu släppta på fri fot men samtliga tre är fortfarande misstänkta.

– Jag har släppt två av de tre personerna som anhölls. En person är fortfarande anhållen, säger åklagaren Fredrik Normark till SVT Uppsala.

Rånförsök på badplatsen

Tidigare under tisdagen, vid 16.30-tiden, inträffade ett grovt rånförsök mot en man på Lyssnaängsbadet.

– Där var det en ung misstänkt med vad som såg ut som en pistol som ville tvinga till värdesaker från den drabbade. Rånförsöket avbröts och mannen flydde därifrån på cykel, säger Jonas Eronen.

Polisen utreder nu om det kan finnas ett samband mellan brotten.

– När det är vapen inblandat i båda fallen och det begåtts på mer eller mindre samma yta tittar vi givetvis efter likheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.