Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi fraterniserar med fienden” – gymnasiestudenten Theodor Svedmyr om skolkampen mellan Lundellska skolan och Katedralskolan. Foto: SVT

Grönvit seger i Uppsalas klassiska skolkamp

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals elever samlades på Lundellska skolans idrottsfält när den klassiska skolkampen mellan ”Skrapan” och ”Katte” skulle avgöras. Till slut stod det klart att Skrapan, i grönt och vitt, försvarade sin seger från förra året.

Under tisdagen möttes elever från två av Uppsalas största och äldsta gymnasieskolor i den klassiska skolkampen mellan Katedralskolan och Lundellska skolan.

De röd- och gulklädda ”Katte”-eleverna tog sig an de grön- och vitklädda eleverna från ”Skrapan” i bland annat dans, fotboll och handboll.

– För mig betyder den här dagen sammanhållning och att fira att vi snart slutar skolan, säger Agnes Lundquist, elev på Katedralskolan.

Uppehåll under pandemin

Efter en intensiv dag stod det klart att ”Skrapan” försvarade sin seger från förra året. De två senaste årens segrar är de första för Skrapan sedan 2011. Åren mellan 2012 och 2019 tog Katedralskolan åtta raka segrar innan pandemin ställde in skolkampen både 2020 och 2021.

Kampen mellan de två skolorna har funnits i drygt 70 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.