Foto: SVT

Kvinna hittad död i lägenhet – man anhållen misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades på fredagsmorgonen död i en lägenhet i Sala backe. På plats greps en man misstänkt för mord. Senare anhölls personen som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

Strax innan klockan 6 på fredagsmorgonen fick polisen in ett larm om att det pågick någon form av våldsbrott i stadsdelen Sala backe i Uppsala. I en lägenhet hittades en avliden kvinna i 45-åldern.

I bostaden finns också en annan person, en man i 50-årsåldern, som greps misstänkt för mord.

Omständigheterna kring hur kvinnan har avlidit är oklara.

Enligt åklagaren, som SVT Nyheter Uppsala har varit i kontakt med, finns en koppling mellan personerna. De ska ha varit bekanta med varandra, men bodde inte ihop. Mannen ska inte vara känd av polisen sen tidigare.

Polisen genomförde en teknisk undersökning av bostaden, förhör den misstänkte och knackar dörr i området.

Dödsorsaken är än så länge oklar. I början på veckan ska kroppen obduceras. Åklagaren utesluter inte sjukdomsfall, eller naturlig död.

– Det handlar inte om ett gängrelaterat brott, säger en poliskälla till SVT.

”Stor avspärrning”

– Det är en ganska stor avspärrning och poliser har påbörjat dörrknackning som jag uppfattar det. Polisen har också utökat avspärrningen under morgonen, säger personen till SVT Uppsala.

Polisen söker nu vittnen.

– Den som kan ha sett eller hört något mellan midnatt och när polisen anlände under morgontimmarna får gärna höra av sig, säger Jonas Eronen.

På fredagseftermiddagen kom uppgifter om att den misstänkte mannen anhållits och att förundersökningen leds av åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.