Gunnar Hedberg avgår

Publicerad

Det moderata finanskommunalrådet Gunnar Hedberg i Uppsala lämnar i februari sina politiska uppdrag efter 28 år som lokalpolitiker.

Hedberg sade på presskonferensen på förmiddagen att han vill dra sig tillbaka ”och bland annat ägna sig åt barnbarn, men att han även har en hel del annat att göra”, skriver UNT.

Hedberg har den högsta politiska posten i Uppsala som kommunstyrelsens ordförande. Han har varit kommunalråd i Uppsala sedan 1983 och i två omgångar ordförande för kommunstyrelsen. Först mellan 1991 och 1994 och nu sedan 2006.

Erfaren efterträdare
Hedbergs efterträdare blir UL:s 43-årige styrelseordförande Fredrik Ahlstedt.

Efterträdaren Fredrik Ahlstedt har en lång politisk karriär bakom sig. Bland annat har han varit förste vice ordförande i Enköpings kommunstyrelse, ledamot i kommunfullmäktige i Enköping, ledamot i landstingsstyrelsen och ledamot i landstingsfullmäktige.

Bland hans nuvarande politiska uppdrag märks bland annat ordförandeskapet i Uppsala buss och Upplands lokaltrafik. Han är också ersättare i kommunstyrelsen och ledamot i kommunfullmäktige samt kollektivtrafik nämndens förste vice ordförande.

-Jag är väldigt glad att få en så duktig och kompetent efterträdare, säger Gunnar Hedberg i ett pressmeddelande.

ABC

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer