I seminarieparken var det full fart under förmiddagen. Foto: Tor Röjerås

Gympa i parken får äldre att bryta isolering

Uppdaterad
Publicerad

För Uppsalas äldre har vardagen inte varit sig lik sedan i våras när coronarestriktionerna började gälla. För många minskade de sociala kontakterna drastiskt, så att träffpunkt Ramund ger möjligheten för äldre att både träffas och träna kanske är viktigare än någonsin.

Under ett av träffpunkt Ramunds gympapass i Seminarieparken samlas personer över 65 år för att få frisk luft och röra på kroppen. Kommunens träffpunkter har flyttat ut sin verksamhet i coronatider för att minska smittspridning.

– Vi har hållit på sen midsommarveckan och vi har ganska mycket samma deltagare, plus att det fylls på med nya människor ibland. De som är med tycker att det är toppen, både att de får träna och den sociala aspekten, säger Carin Lundahl som jobbar vid Ramunds träffpunkt för 65 plussare.

Coronaviruset i Uppsala

Onsdagens pass lockade fler än 20 glada pensionärer som redan ser fram emot nästa veckas aktivitet. Utöver gympan anordnas även vandringar för kommunens äldre.

I videon hör du mer från motionärerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet