• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vagnhärad i Trosa kommun, Södermanlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sörmland.

Årets Hedersupplänning 2017 blev Apoteas vd Pär Svärdson. Foto: SVT

Han blev årets Hedersupplänning 2017

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 10 på måndagen utsågs årets Hedersupplänning 2017 vid en ceremoni på Uppsala slott. Utmärkelsen gick till en entreprenör som vuxit sig stark inom näthandel.

Under måndagen klockan 10 utsågs årets Hedersupplänning på Uppsala Slott. I år gick utmärkelsen till Apoteas vd Pär Svärdson med motiveringen:

”Pär Svärdson är en kreativ och modig entreprenör som på ett enastående sätt skapat framgångar genom att introducera nya lösningar på gamla problem. Genom sina insatser i nätbokhandeln Adlibris och nätapoteket Apotea har inte bara bidragit till att skapa en innovativ plattform för försäljning av traditionella produkter, han har även bidragit till att hundratals nya arbetstillfällen skapats i Uppsala län. Pär Svärdson personifierar den moderna entreprenören och är en förebild för såväl företagare i Uppsala som i Sverige.”

Utmärkelsen är ett erkännande från länsstyrelsen för att uppmärksamma någon som gjort betydande insatser för länet inom näringslivet, kulturområdet eller på annat sätt gjort framstående insatser för länets framtid och utveckling. Personen ska vara född eller verksam inom länet eller på annat sätt ha en nära anknytning till länet.

Årets Hedersupplänning utses årligen sedan 1991 av Länsstyrelsen i Uppsala län.

LÄS MER: Nätapotek kritiseras av tidigare anställda

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.