Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet : Hör Gorgen Abrami beskriva det kommande projektet Emile's trädgård som är döpt efter hans gamla vän. Foto: Rosendal Fastigheter / SVT

Han satsar på lyxiga seniorbostäder – mitt i byggkrisen

Uppdaterad
Publicerad

I Rosendal i Uppsala planeras ett nytt bostadsprojekt med över 90 lägenheter. Boendet är ett så kallat seniorboende och ska rikta sig till personer i 55-årsåldern och äldre.

Projektet heter Emile´s trädgård och är döpt efter byggherren Gorgen Abramis gamla vän och granne, som också varit bollplank för projektet. Just nu är det inte helt fastlagt när bygget kommer stå klart men Gorgen Abrami hoppas påbörja projektet så snart som möjligt. Och 55-plussarna lockas med inglasad trädgård, pool, bastu och restaurang.

– Den målgruppen har råd med den här typen av bostäder eftersom de redan äger stora villor och lägenheter och kanske inte är så beroende av banken. Det är många som anmält sitt intresse, säger Gorgen Abrami, VD för Rosendal Fastigheter.

”Ensamheten är ett stort problem”

Gorgen Abrami hoppas på att det byggs fler seniorboenden då han anser att behovet av ett socialt liv i den åldern är stort.

– Människor blir äldre och ensamheten är ett stort problem. Man söker ett mer aktivt och rikare liv och vill inte vara isolerad i en stor lägenhet, eller villa.

I klippet ovan: Hör Gorgen Abrami beskriva det kommande projektet Emile's trädgård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.