Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Butiksägaren Sofie Boman visar pupcakes – och hunden Lillie provsmakar. Foto: Elsa Sandin

Här är bageriet där hunden är kunden

Publicerad

Under lördagen är det Internationella hunddagen. Det firar hunden Lillie med att provsmaka godsaker från det nyöppnade hundbageriet i centrala Uppsala.

– Uppsalabor har varit överrepresenterade som kunder i bageriet i Stockholm, och Uppsala verkar vara en varm hundstad – så vi bestämde oss för att öppna här, säger Peter Svensson, som tillsammans med sin fru Nicoletta Andersson grundade hundbageriet i Stockholm år 2019.

Butiksägaren Sofie Boman berättar att de har jobbat intensivt med att renovera lokalen i centrala Uppsala. Nu har det fyllts på med massor av mat och godis – allt från pupcakes till pupcorn och vanlig hundmat.

– Alla våra hundbakelser är bakade med naturliga ingredienser och innehåller allt från kyckling till lax och mango. De är också godkända av Jordbruksverket, säger Sofie Boman.

Förutom i Stockholm och Uppsala finns ett hundbageri även i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.