Ny museichef och landsantikvarie är sedan 1 januari Bent Syse. Foto: SVT/Upplandsmuseet

Här är Upplandsmuseet nya museichef

Uppdaterad
Publicerad

Den nya chefen för Upplandsmuseet har nu tillträtt sin tjänst. Och även om han är ny, är han inte helt ny för varken museet eller Uppland.

Ny museichef och landsantikvarie är sedan 1 januari Bent Syse.

– Jag har varit en del av museets utveckling under de senaste åren och tar nu över en mycket välfungerande organisation, kommenterar Bent Syse i ett pressmeddelande.

Bent har arbetat på Upplandsmuseet sedan 1998 där han har varit chef för den arkeologiska avdelningen och sedan 2002 även biträdande museichef.

– Viktigt för mig är att museet behåller den höga kvalitén i våra verksamheter och utvecklar områden som t ex delaktigheten i samhällsfrågor, både regionalt och nationellt.

Enligt Bent Syse står förändringen i fokus, inte minst i historien, utan även för museet.

– Vi har ett flertal spännande forskningsprojekt igång idag och vi kommer fortsätta både med uppdragsverksamhet och nätverkande

mellan både institutioner, föreningar och näringsliv. Dessutom står hela kontoret inför en flytt under våren, vilket kommer påverka alla på olika sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.