Foto: Utryckning Uppsala/Åklagarmyndigheten

Här är signalementet i överfallsvåldtäkten

Publicerad

Tre män. Två med mer svensk utseende och en med mer utländskt. Så lyder åklagarens signalement på förövarna i den uppmärksammade överfallsvåldtäkten i Östervåla, enligt Expressen.

Det är Expressen som är först att rapportera det här. Det var i torsdags som en minderårig flicka överfölls på en kyrkogård när hon var på väg hem från skolan. Tre män ska ha varit involverade i våldtäkten.

Polis och åklagare har tidigare varit mycket sparsamma med information kring signalementet. Ett signalement som ska ha kommit fram i förhören med flickan. Men nu väljer åklagare Liselott Herschend att gå ut med det.

– Det ska vara tre män. Två med mer svenskt utseende och en med mer utländskt utseende. Ålder någonstans runt 30 till 40 år. Men det kan vara svårt det där med ålder, så det behöver inte vara exakt. Men mörka kläder, säger åklagare Liselott Herschend, som leder utredningen till Expressen.

Vi har sökt åklagare Liselott Herschend, men har inte lyckats nå henne.

Tre gärningsmän överföll flickan på väg hem från skolan Foto: Utryckning Uppsala

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer