Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag hoppas kunna leva på musiken på heltid, säger Tim Palm – hör vilket namn han valt att ge sin studio hemma i Enköping. Foto: Antonios Antoniadis/SVT

Tim skapar sin musik med tungan och näsan

Uppdaterad
Publicerad

Enköpingsfödda Tim Palm har över 100 000 följare på sociala medier. Han gör elektronisk musik från studion hemifrån och debuterar snart med sitt första album.

– Musik är som ett språk, ett sätt för mig kommunicera mitt inre på. Jag spelar både trummor och piano, men det datorn jag är bäst på, säger Tim Palm.

Han är en musiker som älskar människor och att spela inför publik. Låtarna producerar han i sin studio hemma i Enköping. Som barn väcktes musikintresset av att hans föräldrar satte honom i en kör.

– Som yngre var jag med i olika körer och coverband, men jag kände alltid att jag ville göra eget och inte bara sjunga eller spela andras låtar, säger 26-åriga Tim Palm.

Miljoner likes

Musikern har fått en stor följarskara på sociala medier – totalt över 100 000 personer följer honom på Instagram och Tiktok. På den sistnämnda plattformen har han fått över tre miljoner likes.

På grund av sin diagnos kan han inte använda sina armar. Istället skapar han musik med tungan, näsan och munnen. Den 9 februari släpper han sin första singel AEG aed, en del av debutalbumet The unknown sea.

– Jag har inte försökt göra nästa radiohit, utan bara göra min grej. Jag gillar att förmedla känslan och glädjen av skapandet i låtarna. Det jag vill mest av allt är att spela live och få folk att dansa, säger Tim Palm.

Se hur Tim Palm skapar sin musik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.