Se polisen hyllas av Uppsalaborna efter den tysta minuten på Stora torget. Foto: Pontus Stark/SVT

Här håller Uppsalapolisen en tyst minut efter dödsskjutningen

Uppdaterad
Publicerad

En polis har dött efter en skottlossning i Biskopsgården i Göteborg sent på onsdagen. Under torsdagen höll polisen i Uppsala en tyst minut för att hedra offret.

– Våra tankar går till kollegans anhöriga och våra kollegor i Väst. Det är en fullkomligt avskyvärd handling med inslag av surrealism. En människa går till jobbet och kommer inte hem, säger Jale Poljarevius, tillförordnad chef för underrättelsetjänsten i region Mitt.

Han var inte på plats vid Stora torget i Uppsala, utan höll en tyst minut på distans. Jale Poljarevius understryker att det nu är angeläget att leta fram gärningspersonen, och denne ställs inför rätta.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

– Det här kommer inte dämpa vår vilja att jobba med vårt uppdrag, det kommer snarare stärka oss.

Se den tysta minuten i klippet.

Det här har hänt

  • En polisman i 30-årsåldern sköts i Biskopsgården i Göteborg under onsdagskvällen. Polisen fördes till sjukhus och avled av sina skador under natten.
  • Ingen person har gripits och polisen har inte någon misstänkt gärningsman i nuläget.
  • Polismannen blev enligt polisens uppgifter skjuten när han stod och pratade med några personer.
  • Motivet bakom skjutningen är än så länge oklart. Polisen vill inte heller uttala sig om polisen som blev skjuten var själva målet för skjutningen eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet