Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Minskningarna som vi befarat blir verklighet” – så påverkas länsstyrelsens personal av budgethalveringen Foto: Oscar Söderman/SVT

”Här har vi ett skelett” – skadegörelse och dumpat slaktavfall i naturreservat

Publicerad

Skadegörelse, nedskräpning och dumpning av slaktavfall – brotten i länets naturreservat ökar. Samtidigt riskerar naturvårdshandläggarna bli färre på länsstyrelsen.

– Vi står inför neddragningar i personal, säger naturvårdshandläggaren Sara Overud Wissman.

– Det är viktiga områden som vi jobbar med – naturvård och friluftsliv gagnar hela samhället. Det här känns jättetråkigt, säger, Sara Overud Wissman, om den beskurna budgeten som de nu måste jobba med.

”Det har vi inte sett under min tid”

Hon och kollegan Josh Philpotts menar att när regeringens höstbudget presenterades stod det klart att Länsstyrelsen i Uppsala län kommer att få en mindre pengar än förra året. Och efter allt fler brott i länets naturreservat känns nedskärningarna särskilt dystra.

– Det här är även en nedskärning som ser ut att vara tänkt att pågå i flera år framöver. Det har vi inte sett i en budget tidigare under min tid, säger Overud Wissman.

”Här har vi slaktrester från vildsvinsjakt” – se mer i klippet ovan om hur länsstyrelsens fynd i naturreservatet Högstaåsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.