När hockeyspelarnas luciatåg besökte Mikaelsgården var det både höga och låga toner, men lika uppskattat för det. Foto: Privat

Här lussar hockeyjuniorerna för Uppsalas hemlösa

Uppdaterad
Publicerad

På luciamorgonen fick de hemlösa på Mikaelsgården besök av ett uppskattat luciatåg. Det är Almtunas J20-lag som är ute och lussar för dem som behöver det allra mest. I eftermiddag skrinnar tåget vidare mot Barnsjukhuset.

– Det finns tre anledningar till att vi gör det här. För att skänka glädje till folk som behöver det, för att de här unga pojkarna ska komma ut ur komfortzonen och våga, och för att få dem att inse att det finns människor där ute som har det rätt jobbigt och tufft i livet, att man ska ta vara på det man har, säger lagets tränare Kalle Björklund.

Det var ett gemensamt beslut av laget att lussa för Uppsalas hemlösa och för de sjuka barnen, som man var på besök hos för bara några veckor sedan.

Vad tyckte publiken på Mikaelsgården?

– De tyckte det var jättebra! De fick många komplimanger, kanske inte för skönsång för det var ju lite både höga och låga toner. De är inte superproffs på sången men det var mycket skratt, de tyckte det var roligt och det var uppskattat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.