Det känns skönt, vi har frågat om det här länge, säger Otto Sjölund, längst bak i bild. Foto: SVT

Här öppnar Knivstas första ishall

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsmorgonen snörde Knivstabarnen för första gången på sig skridskorna i hemarenan. Tre år efter första spadtaget har Knivsta en egen ishall.

Fram till nu har skridskosugna Knivstabor fått nöja sig med kommunens uterink, eller ishallarna i någon av grannkommunerna. Inte längre. Nu står ishallen, som entusiaster kämpat för i 17 år, klar.

– Det är så många som har längtat och väntat i Knivsta. Jag tog faktiskt semester idag, säger konståkningsledaren Britta Lästh.

Den enda föreningen som kommer ha fasta tider i hallen är Knivsta Idrottssällskap som utöver konståkning också driver den nya hockeyklubben Knivsta Spartans.

– Det finns hockeyspelare i Knivsta. Tidigare har de åkt två mil norrut eller söderut men nu kan de spela hemma, säger klubbens ordförande Johan Stenberg.

Is hela sommaren

Ishallen kommer även att ha öppet sommartid, något som fritidschefen i Knivsta kommun, Catrine Wermelin, tror kommer vara avgörande för ekonomin.

– Knivsta ligger bra till och efterfrågan ser stor ut. Vi får kombinera föreningsliv med andra aktörer för att få intäkterna att landa rätt, säger hon.

Se vad barnen själva tycker i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.