Huset ligger mitt i Science park i Uppsala. Foto: SVT

Här ska forskare och entreprenörer mötas

Publicerad

Idag invigdes nya lokaler för innovationsstödet i Uppsala. I lokalerna i Science Park samlas nu flera organisationer som alla arbetar med att stödja och utveckla nya företag ur goda ideér och forskning.

På entréplanet kallad Innovation Hub Uppsala – kommer innovationsstödjande organisationer samlas i en gemensam lokal. På det första översta planen kommer laboratorier och kontor som hyrs av Region Uppsala hålla till.

Hubben kommer även att kopplas ihop med en kulvert till Rudbeckslaboratoriet och Akademiska sjukhuset.

En som har arbetat med och samordnat det nya lokalerna är Christina Frimodig som är VD för STUNS, Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle.

Christina Frimodig vd STUNS.

– Vi jobbar med entreprenörer, forskare och start-up företag och hjälper de att bli starka företag, med affärsutveckling eller finansiering, säger Christina Frimodig.

Vad gör ni som är avgörande för att en bra idé blir ett bra företag?

– Vi ser till att de här entrprenörerna eller forskarna träffar rätt aktörer. Nu har vi fått yta med roligare mötesplatser som kan skapa kreativa möten, säger Christina Frimodig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer