På gården i Örsundsbro blev ett tiotal sadlar stulna nyligen. Foto: SVT

Här slog sadeltjuvarna till – ”De har haft koll på oss”

Uppdaterad
Publicerad

En inbrottsvåg sveper över Uppland. Målet för tjuvarna är dyra hästsadlar. En av gårdarna som nyligen drabbats av sadelstöld är Hormesta Säteri i Örsundsbro, där ett tiotal sadlar stulits.

– Det är riktigt surt. Jag hade svårt att sova inatt, säger ryttaren Sara Österholm.

Bara i Uppland har 13 inbrott skett under den dryga månaden, där tjuvarna kommit över dyra hästsadlar. Hormesta Säteri nära Örsundsbro är en av de drabbade gårdarna.

– Jag tänker att det är riktigt surt. De känns som de måste haft koll på oss, jag kunde inte riktigt sova inatt, säger ryttaren Sara Österholm.

Organiserade ligor

Ellen Belling Malm blev av med fyra sadlar vid inbrottet, till ett värde av uppskattningsvis 60-70.000 kronor.

Ryttaren Ellen blev av med fyra sadlar vid inbrottet. Foto: SVT

Polisen misstänker att det rör sig om omkringresande, organiserade ligor, som riktar in sig på märkessadlar som man sedan säljer utomlands.

– Det är jättetråkigt och jättehemskt. De har tagit mina saker, bara den saken mår man ju inte bra av, säger Ellen Belling Malm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.